Bowen-technieken

Home
Kinesiologie
Cranio sacraal
Weerbaarheid
Orthomoleculaire voedingstherapie
ContactWat is Bowen-techniek?


Een behandeling volgens de Bowen - therapie heeft een dusdanig effect op het lichaam dat de genezing erdoor wordt bevorderd, pijn afneemt en de patiŽnt zijn energie terug krijgt. De behandeling wordt als zachtzinnig, subtiel en ontspannend ervaren, en juist deze eigenschappen maken de Bowen - techniek zo uniek. Orthopedisten, chiropractor, sporttherapeuten, fysiotherapeuten, kinesiologen en osteopaten zijn maar enkele van de vele professionele hulpverleners die de Bowen - therapie gebruiken Allen die deze methode toepassen verbazen zich telkens weer over de effectiviteit van deze eenvoudige manuele therapie via zachte aanraking.†


Wat houdt de behandeling in?

Een Bowen - behandeling duurt ongeveer 45 - 60 min. en het meeste werk kan door dunne kleding heen of op de blote huid worden uitgevoerd. Drie behandelingen, eens per week, zijn vaak voldoende voor een blijvende vermindering van pijn, zelfs als deze al lange tijd bestaat, soms zijn er ook meer behandelingen nodig.
Voor optimaal profijt is het af te raden om de Bowen - Technieken naast andere lichaamsgerichte therapieŽn, zoals massage toe te passen.


Hoe werkt deze techniek?

Met duim en vingers maakt de therapeut rollende bewegingen op bepaalde plaatsen op het lichaam om† spieren, weke delen en energie in het lichaam te prikkelen.

Tijdens de behandeling worden periodes ingelast waarin de cliŽnt alleen tot rust komt, om het lichaam de kans te geven de zojuist uitgevoerde zachte beweging te absorberen. Hierdoor krijgt het lichaam tijd om de subtiele, fijne wijzigingen aan te brengen die bijdragen tot vermindering van spanning en pijn en die het genezingsproces op gang brengen.

De Bowen - techniek stimuleert de "her-afstelling" van het lichaam; er is geen manipulatie of verplaatsing van harde delen en er wordt geen kracht gebruikt.
De Bowen - techniek is niet een soort massage.

††††††


Wanneer een behandeling?

Veel geziene problemen bij mensen die voor de therapie komen zijn:

Rug- en nekpijn
Knieproblemen
Sportblessures
RSI
'Frozen shoulder'
Tenniselleboog
Tanden knarsen
Chronische vermoeidheid
Hooikoorts
Astma of anderen luchtwegklachten verlichten
Hoofdpijn
Problemen met de lymfedrainage
Migraine
Fybromyalgie
Artrose/artritis
Innerlijke onrust
Oorsuizingen
Aangezichtspijnen

Sommige mensen gebruiken de Bowen - techniek als een manier om beter met stress om te gaan en gezond te blijven, hiertoe bezoeken zij hun therapeut regelmatig, 2-4 maal per jaar.
De Bowen - techniek kan ook bij vele andere aandoeningen worden toegepast.
Het is doorgaans veilig en effectief voor mensen van alle leeftijden.

Kinesiologie en Bowen technieken dienen niet te worden gebruikt ter vervanging van medische advies of medische behandeling, maar kan ter aanvulling een functie hebben, eventueel in samenwerking met arts of andere disciplines.
Bij twijfel raadpleeg Uw arts.

Voor persoonlijke toelichting of vragen klik hier

Home† Kinesiologie† †† Cranio sacraalWeerbaarheidOrthomoleculaire voeding Privacy regels