Orthomoleculaire voedingstherapie

Home
Kinesiologie
Bowen
Cranio sacraal
Weerbaarheid
Contact

Orthomoleculaire voedingstherapie

Orthos”Betekent in het Grieks; juist, recht, gezond.

“Moleculair”betekent; deeltjes betreffende, voeding.

Volgens de orthomoleculaireleer, zijn tekorten aan essentiële voedingsstoffen mede oorzaak van het ontstaan van ziekten. Deze stoffen dienen te worden aangevuld boven een volwaardige voeding. Met het doel; een goede basis te leggen voor een optimale gezondheidstoestand en de weerstand te verhogen. Dit in tegenstelling tot de adviezen van de Voedingsraad en het voedingscentrum. Zij vinden dat aanvulling alleen noodzakelijk is bij een onvolwaardige voeding. Echter door milieuvervuiling, gebruik van kunstmest en bestrijdingsmiddelen, bodemuitputting en raffinage van ons voedsel, is ook de “volwaardige, evenwichtige voeding” niet meer optimaal van samenstelling.

Kinderen en volwassenen zijn wel eens verkouden, maar als luchtwegklachten, buikpijn, vermoeidheid, overactiviteit, concentratie problemen en/of eczeem een langdurige rol gaan spelen is er meer aan de hand. Wanneer kinderen niet lekker in hun vel zitten zijn er vaak klachten, zoals overmatig huilen, boze buien, buikkrampen, gedragsproblemen. Dit kan een reactie zijn op voeding, toevoegingen, pollen, huisdieren of verzorgingsartikelen. Door middel van specifieke spiertest, wordt gekeken of er spraken is van een voedingsintollerantie ofwel overgevoeligheid. Een eliminatiedieet is dan nodig, om het lichaam te laten herstellen en de weerstand te verhogen. De orthomoleculaire ondersteuning in de vorm van supplementen is dan nodig voor het herstel proces en de weerstand te verhogen. Dit is per persoon verschillend en wordt ook via specifieke spiertesten uitgezocht.Het vergt enige tijd tot het lichaam weer hersteld is.

Het is natuurlijk allereerst nodig dat er vooraf een gedegen onderzoek heeft plaatsgevonden door een arts of kinderarts, om anderen ziekteoorzaken uit te sluiten.

Voor persoonlijke toelichting of vragen klik hier

Home  Kinesiologie  Bowen  Cranio sacraal  Weerbaarheid Privacy regels