Bowen therapie

Bowen therapie is subtiel, effectief en ontspant het lichaam. Ook deze techniek wordt ingezet om hooikoorts of anderen fysieke klachten te behandelen.

Het is een zachte behandelmethode, waarbij met duimen en vingers rollende bewegingen worden gemaakt over de fascia van de spier, die geactiveerd om te ontladen.

De Behandeling

De behandeling is één keer per week, drie weken achter elkaar. Tijdens deze behandelperiode is er al vaak sprake van een merkbare verbetering. De eerste behandeling begint met een intakegesprek.

Tijdens de behandelweken is het belangrijk om 1,5 liter water per dag te drinken om de afvalstoffen af te voeren. Te weinig water drinken veroorzaakt namelijk extra stress in het lichaam. Daarnaast worden er indien nodig voedingsadviezen of –supplementen geadviseerd. Meestal volstaan slechts enkele behandelingen voor het gewenste resultaat.

De behandelingen hebben een positieve werking voor alle leeftijden.

Bij baby’s heeft de Bowen een positieve werking op de volgende veel voorkomende klachten: hoesten, benauwdheid, veel huilen, ‘s nachts niet doorslapen

Daarnaast zorgt het voor een fijne ontspanning en verlichting van de klachten voor chronisch zieken. Met name patiënten met Dementie, Parkinson, ziekte van Huntington en mensen met een halfzijdige verlamming.

Sportblessures herstellen door toepassing van Bowen sneller dan de reguliere (sport)massages en hebben een langdurigere werking. Bewegingen worden soepeler, omdat over het hele lichaam spanningen worden aangepakt.

Bij patiënten met hyperventilatie en hooikoortsklachten zijn de klachten in de meeste gevallen na drie behandelingen weg of sterk verminderd. Maar ook bij spanning in nek, schouders, elleboog of onderrug werkt Bowen heel effectief.

Stress en klachten

Bij zowel fysiek zwaar werk als bij hoge werkdruk, is er meer kans op klachten veroorzaakt door stress. Deze stress veroorzaakt:

    • Verhoogde spierspanning
    • Stijfheid
    • Het stokt Een tennisarm of golfarm ontstaan als de beweging niet netjes vloeiend verloopt
    • Moeilijk of weinig bewegen en eerder blessures oplopen vanwege vermoeidheid of het nalaten van warming-up
    • Slechte werkhouding
    • Op lange termijn beperkter bewegen, pijnklachten en verminderde energie

Wanneer er niks aan de klachten gedaan wordt, wordt het herstel steeds moeilijker en kunnen klachten chronisch worden.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Bowen kunt u hier terecht.

Bekijk ook hoe anderen bowen behandelingen ervaren hebben.