Mijn kennis en ervaring

Gedurende 25 jaar heb ik met veel plezier in de verpleging gewerkt. Hier had ik echter regelmatig het gevoel dat een bredere benadering meer oplossing bood aan de problemen die de cliënten ervaarden. Een bredere aanpak leidt tot een betere kwaliteit van leven. Dit gevoel liet mij niet los en zodoende ben ik me daar verder in gaan verdiepen.In 2000 heb ik de 4 jarige HBO opleiding tot Professioneel Kinesioloog afgerond en startte in 2000 een eigen praktijk. Na deze opleiding ben ik met de post HBO opleiding Neuro-energetische Kinesiologie, ofwel NK gestart en inmiddels afgerond. Deze gespecialiseerde vorm van Kinesiologie is ontwikkeld door Hugo Tobar, directeur van International College of Neuro-energetic Kinesiology Australië.

De overige technieken die ik toepas tijdens behandelingen, zoals de Bowen Techniek en Orthomoleculaire Adviezen, ondersteunen de Kinesiologie en maken mijn werkvlak breder.

Samenwerking in de zorg

De samenwerking met andere zorgdisciplines vind ik erg belangrijk. Dit versterkt elkaar alleen maar. Voor diagnose en medische behandeling gaat u natuurlijk naar een arts. Mijn werk richt zich op verbreding van die zorg.

Petra van Dongen