Ervaringsverhalen Bowen

Zwangerschap

Ik was 3 maanden zwanger en had erg last van mijn benen rug, nek en bekken. Zo had ik me mijn zwangerschap niet voorgesteld. Ik hoopte dat Bowen therapie me beter zou doen voelen, en ja hoor: de behandelingen werkten meteen enorm ontspannend en de pijn werd zo snel minder. Na 5 behandelingen waren al mijn klachten weg en kon ik genieten van de rest van mijn zwangerschap.

Baby

Mijn baby van 3 maanden had het KISS-syndroom en darmklachten. Hij voelde zich niet goed, huilde veel en sliep onrustig. Door Bowen therapie veranderde hij in korte tijd van een passief kindje in en zeer actieve vrolijke baby. Na 1 behandeling kon hij voor het eerst omrollen, op zijn buik gaan liggen en zijn hoofdje optillen. Alle klachten waren na 4 behandelingen verdwenen.

ADHD

 Ik zit in de brugklas maar het ging niet zo goed. Ik was erg druk, maakte vaak ruzie en kon me moeilijk concentreren in de klas. Mijn drukke gedrag was erger geworden toen mijn ouders gingen scheiden. Na 1 behandeling voelde ik weer lucht in mijn hoofd en hoefde ik niet meer zo vaak ruzie te maken. Na 3 behandelingen kon ik me veel beter concentreren in de klas en kreeg ik eindelijk complimenten van de leraar in plaats van straf.

Astma

 Ik heb hooikoorts en astma waarvoor ik medicijnen gebruik. Ik was eigenlijk altijd verkouden. Vooral als ik lag had ik veel last van slijm en een piepende ademhaling. Na 1 behandeling met Bowen therapie was ik veel minder verkouden en had ik ‘s nachts minder last van benauwdheid. Nu, aan het eind van de therapie gebruik ik nauwelijks meer medicatie en ben ik nog maar af en toe verkouden. Ik heb dit jaar nog geen hooikoorts gehad en ik kan zelfs weer sporten!

 

Hyperventilatie

 Ik was totaal uitgeblust. Ik had veel last van hyperventilatie, angsten en onrust. Ik kon niet meer normaal functioneren, ik moest er iets aan doen. Toen hoorde ik over Bowen therapie – ach ik kan t altijd eens proberen. Op de behandeltafel kwam ik eindelijk tot rust. De pijn in mijn borst werd minder en ik kreeg weer vertrouwen in mezelf en mijn herstel. Langzamerhand werd ik steeds meer ontspannen en vrolijk. Het aantal hyperventilatie-aanvallen werd steeds minder en zijn nu sporadisch. Ik pakte mijn dagelijkse activiteiten op en begon zelfs aan een nieuwe studie.

Hooikoorts

 Ik had al ruim 10 jaar last van hooikoorts. Medicijnen werken niet meer. Een kennis raadde me aan om Bowen therapie te proberen; dat had bij haar enorm geholpen. Na de 2e Bowen behandeling had ik 3 dagen erge hooikoortsklachten maar die verdwenen op dag 4 en kwamen tot op heden, ruim een jaar na de behandelingen niet meer terug. Ik kan het iedereen aanraden!

Gewrichtspijn

 Maandenlang had ik rug-, arm- en nekpijn waardoor ik niet goed kon functioneren. Autorijden deed te veel pijn en ik kon niet eens meer zelfs mijn veters strikken. Door Bowen therapie kon ik al na 3 behandelingen mijn nek beter draaien en daardoor wat gemakkelijker autorijden. Na 6 behandelingen kon ik weer dagelijkse dingen doen zoals boodschappen en huishoudelijke klusjes. Nu draai ik weer volop in het leven mee.

Nekpijn

 Al 40 jaar had ik chronische nek- en schouderklachten. Ik heb het hele medische circuit doorlopen, maar de klachten werden met de jaren alleen maar erger. Toen ontdekte ik Bowen therapie: wat een verademing. Al vanaf de 1e behandeling waren er overduidelijk positieve effecten: ik voelde me beter en de pijn werd zachter. Gaandeweg werden de klachten steeds minder en na 5 behandelingen had ik geen pijn meer. Maar dat niet alleen: ook bijkomende ongemakken zoals slikklachten en zijn als sneeuw voor de zon zijn verdwenen.

Rugpijn

 Ik had al jaren last van rug- en bekkenklachten en een slapend been en ging op aanraden van een vriend naar een Bowen therapeut. De behandelingen waren zeer ontspannend en pijnloos. Er gebeurde daarna van alles in mijn lichaam: een borrelend en tintelend gevoel. Bij andere therapieën ging mijn rug ‘op slot’ maar na Bowen voelde ik enorm veel ruimte en bewegingsvrijheid. Mijn rug is nu weer stabiel en ik heb bijna nooit meer pijn.

RSI / CANS

 Ik heb 10 jaar rondgelopen met het carpaal tunnelsyndroom. Ook had ik last van oor geluid en ik kon niet goed slapen. Al na één behandeling sliep ik elke nacht door! Na de tweede behandeling werd mijn hand soepeler, rustiger en sterker. Na het vierde consult verdween het geluid in mijn oren en het laatste restje pijn in mijn hand.

Stress

 Ik was een echte stresskip! Altijd aan het werk, hoge bloeddruk en ik sliep heel slecht omdat ik continu piekerde. Toen ik iedere dag hoofdpijn had was het tijd om er iets aan te doen. Na de eerste Bowen behandeling had ik 6 dagen geen hoofdpijn en sliep ik 5 van de 7 nachten door. Sinds de therapie slaap ik bijna elke nacht goed en is mijn bloeddruk veel lager. Ik heb alleen nog hoofdpijn als ik me te druk maak.

Sport

 Ik houd erg van sport maar enkele weken geleden kon ik niet meer trainen, omdat ik een schouderblessure kreeg. Ik kon niet zonder pijn mijn arm bewegen. Na de eerste Bowen behandeling kwam alle opgebouwde vermoeidheid van maanden eruit en ik voelde trillingen door de pijnlijke schouder. Na 4 behandelingen was ik energieker dan ooit en was de pijn geheel verdwenen. Ik kan nu zonder beperkingen weer sporten.

Meer informatie

Voor meer informatie over de Bowen kunt u hier terecht.